Nieuwjaarsreceptie 8 februari 2015

Enigzins gespannen zat de kandidaat voor quiz-master Eric Van Looy. Hij wist immers, indien hij de volgende vraag correct had, dat hij alvast voor minstens één jaar de slimste windsurfer ter wereld zou zijn.  "134 seconden", zei Eric, "zoveel tijd hebt u om 5 trefwoorden te geven voor deze laatste vraag die u van eeuwige roem scheidt".  "Hier gaan we dus...". Het werd muisstil in de zaal, men kon spreekwoordelijk bijna een giek horen vallen... "Wat weet u dus... over de nieuwjaarsreceptie van de Sirocco Surfclub?".


De kandidaat schrok, zo'n moeilijke vraag had hij écht niet verwacht. Koortsachtig begon hij te zoeken in alle uithoeken van z'n geest, en men weet natuurlijk ook, beste lezer, dat onder grote druk een mens soms tot uitzonderlijke zaken in staat is.  Vaag begon het hem ergens te dagen, links en rechts op sociale media had hij hier immers wel iets van opgevangen...


Aan de Paalse Plas...   Correct! Nog 4...

Hmm hmm... zondag 8 februari...   Schitterend ! Nog 3...

... mmmm... om 15 uur...   Buitengewoon, wat een kennis, nog 2, en u hebt nog 32 seconden...

... pfft, putain,... hoe moeilijk,... wacht, voorstelling nieuwe surfspot!   Reuze nog 1, en nog 14 seconden...

...

Nee sorry, ik geef het op, spijtig! Wat was het?


"Ai", zei Eric, "écht jammer, het was nochtans niet zo moeilijk. Waarvoor staat Sirocco immers bekend?" 

"Ah natuurlijk", zei de kandidaat, "dit had ik altijd moeten weten, sfeer en gezelligheid, echt spijtig, volgend jaar beter.. "