Verslag Clubwedstrijd 2 & Masters

Onze eerste wedstrijd op 26 april was door gebrek aan wind in het water gevallen. We hebben toen maar 2 manches kunnen betwisten waardoor we geen wedstrijd resultaat konden voorleggen.


Op 31 mei waren de windvoorspellingen veel beter. Voormiddag 3-4 beaufort aanwakkerend naar 5 in de namiddag. Dat belooft met de komst van de Belgische Masters. Deze kranige +35 jarigen betwisten een eigen competitie Longboard windsurfen en waren vandaag onze gasten. De regerende Belgische Kampioen, Jan De Muyer, kan zich dan eens meten met onze lokale wedstrijdsurfers.


De eerste manche werd een duel tussen Jos Volders en Peter Kellens, onze lokale surfers werden respectievelijk eerste en tweede. Dat beloofde voor het vervolg van de dag!  Met de aanwakkerende wind werd het een demonstratie van de Belgische kampioen van 2014. Jan won de vier volgende wedstrijden voor Jos Volders, onze lokale kampioen.  Peter Kellens, die na een aanvaring met Jan De Muyer met een gehavende surfplank moest verder varen werd verdienstelijk tweede.  Gunter Noten bleef constant zijn wedstrijden uitvaren en werd derde.


Volgende clubwedstrijd staat op onze agenda op zondag 28 juni!  Kom ook eens kennis maken met deze tak van onze prachtige windsurfsport.


Tot dan!

Edgard Triekels

Wedstrijdleider.