Verslag Clubwedstrijd 3

De zon was van de partij, en met een mooie 25 graden kunnen we echt niet klagen.


De wind was een onzekere factor voor onze clubwedstrijd, doch toen we aan de plas kwamen was er reeds een gezonde drukte van een 15 tal zeilbootjes die vlot over het water bewogen. Onze collega’s van de zeilclub hadden ook een jeugdwedstrijd georganiseerd.


Na een kort overleg met de wedstrijdleiding van de zeilclub kunnen we optuigen. De zeilkeuze was vandaag wel zeer gemakkelijk: zo groot mogelijk! Met een wind van 2 beaufort stellen we een kort parcours voor. Belangrijk is dat  we niet in conflict komen met onze zeilers bij het ronden van de boeien.


Fritz zorgt voor een vlot verloop van de start. De eerste manche trachten we Jos Volders te volgen, dat lukt maar vanop een zekere afstand. Peter Kellens verliest hem niet uit het zicht en eindigt vlot tweede.


Voor de start van de tweede wedstrijd komt Gunther Noten onze rangen versterken. Hij heeft zowaar een nieuw zeil aangekocht. Het blijkt een super aankoop, want hij is de volgende twee manches steeds tweede achter een ongenaakbare Jos Volders.


Op het einde van de derde manche gaat de wind ook volledig liggen. Onze plas is een mooie gladde spiegel geworden. Tijd om de totaal uitslag uit te tellen.


Jos haalt het vlot, Gunther moet Peter met een punt laten voorgaan. Ik haal het podium juist niet!


Tot volgende wedstrijd!

Edgard Triekels

Wedstrijdleider