Verslag surfkamp 1

Maandag 4 juli om 10.00 u stipt waren ze er allemaal: vier uitgelaten jongens en zeven jonge dames leren windsurfen was onze zware en toch plezante taak deze week. Met de hulp van Liesbeth, Sofie en Yves moest dit wel lukken...

Voormiddag wat uitleg over de dagindeling en dan onze surfpakken aan want op het water moeten we het leren! Liesbeth mee om wat evenwichtsoefeningen voor te doen. De oefeningen zorgen ervoor dat iedereen minstens enkele keren in het water belandde. Namiddag met de zeilen leren vertrekken, overstag gaan en terug surfen naar onze vertrekplaats. Het ziet er zo makkelijk uit als de lesgever het voordoet, maar dat valt tegen als je het zelf voor de eerste keer moet nadoen. Na enkele pogingen en wat bijsturen lukt het bij de meesten.

 

De windvoorspellingen van dinsdag: 4 beaufort uit het westen. We vertrekken uit veiligheidsoverwegingen in de kleine baai aan het fietscafé met onze groep. Hier leren we dat het ook snel kan gaan met een klein zeiltje. Ik heb enkele boeien tegen de wind geplaatst en tegen de middag is dat geen probleem voor enkelen. Namiddag kan Pauline zelfs de gele boei aan het golfterrein ronden!

 

Woensdag en donderdag moeten we tevreden zijn met mooi weer maar weinig wind. Toch kan donderdag iedereen de plas rondvaren.

 

Vrijdag terug mooi weer en wind! Ideaal om dit surfkamp af te sluiten.

 

Wil je ook leren surfen, we hebben nog drie kampen deze zomer!! Snuif de sfeer alvast op in de fotogalerij!

 

Hopelijk tot binnenkort aan de Paalse Plas,

 

Edgard Triekels